Ukrala novac za dečiju ekskurziju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrala novac za dečiju ekskurziju?

Javnost u Šidu zatečena je slučajem o kojem uveliko izveštavaju mediji u Srbiji, a u koji je umešana jedna Šiđanka i to zbog malverzacija oko organizovanja nastave u prirodi. Radi se o 50-ogodišnjoj G.J. koja se sumnjiči da je prisvojila skoro 900 hiljada dinara, a da je ta suma bila namenjena za organizovanje ekskurzije.

Policija sumnjiči G.J. da je kao odgovorno lice u preduzeću zloupotrebila svoj položaj, tako što je novac uplaćen za organizovanja nastave u prirodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i korišćenja usluga u odmaralištu "Golija" na Zlatiboru, zadržala za sebe.

Sve se dešavalo od oktobra 2013. do juna 2014. godine.

Policija je protiv G.J. podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

O tome kako preduprediti takve i slične situacije, u Razglednicama Radio-televizije Vojvodine razgovarali smo sa zamenicom pokrajinskog sekretara za obrazovanje Ljubicom Srđanov.

"Ovo je deo za organe gonjenja, ali nije mi jasno zašto novac nije išao sa računa na račun, ta žena nije mogla da raspolaže gotovinom. Roditelj novac uplaćuje na račun škole, a put novca se prati do momenta kada novac treba da stigne do onog kome je namenjen", objasnila je Srđanov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.