U Vojvodini 64 slučaja šuge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2017, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vojvodini 64 slučaja šuge

U Vojvodini je, po podacima Pokrajinskog Instituta za javno zdravlje od početka godine prijavljeno 94 slučaja šuge kod dece uzrasta od jedne do devet godina. Što se tiče Novog Sada, ove godine je registrovano 16 slučajeva ove bolesti.

Jedan od poslednjih slučajeva šuge u Novom Sadu zabeležen je kod deteta u jednom od novosadskih vrtića. U predškolskoj ustanovi kažu da je reč o izolovanom slučaju i da su preduzete sve preventivne mere kako se bolest ne bi širila. Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kažu da su i dalje na oprezu.

Iako podatak Instituta za javno zdravlje da je gotovo stotinu dece u Vojvodini obolelo od šuge, od čega je skoro polovina u Južnobačkom okrugu, može zvučati frapantno, činjenica je da ova bolest nije retka među decom.

Šuga se prenosi sa čoveka na čoveka, najčešće dugim i bliskim kontaktom ili korišćenjem zajedničkih predmeta. Dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike, a potvrđuje se mikroskopskim analizama svežih promena na koži.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.