U Somboru akcija dobrovoljnog davanja krvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 04:25

U Somboru akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Sombor u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine danas organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, akcija će se odvijati u terminu od 09.00 do 13.00 časova u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor, na adresi Apatinski put broj 19.

Krv mogu da daju sve punoletne osobe, od 18 do 65 godina, koje su zdrave i dobro se osećaju i ukoliko zadovoljavaju granične vrednosti hemoglobina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se proverava na licu mesta.

Žene mogu dati krv svaka četiri meseca, a muškarci svaka tri meseca.

Krv mogu dati i vakcinisane i nevakcinisane osobe ukoliko ispunjavaju gore navedene uslove.

Osobe koje su primili vakcinu Fajzer, Sinofarm ili Moderna, krv mogu dati odmah, dok lica koja su primila vakcinu Sputnik, ili Astra Zeneka krv mogu dati dve nedelje nakon primanja.

Iz Crvenog krsta Sombor apeluju na sve sugrađane, koji su u mogućnosti, da se odazovu na akciju dobrovoljnog davanja krvi, jer su zalihe na minimumu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.