U Senti 550 dobrovoljnih davalaca redovno daje krv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Senti 550 dobrovoljnih davalaca redovno daje krv

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se danas. Slogan ovogodišnje kampanje Svetske zdravstvene organizacije je "Bezbedna krv za sve", a da krv život znači, jako dobro znaju Senćani. Oni imaju dugu tradiciju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Senćanka Teodora Đukić dugogodišnja je volonterka Crvenog krsta. Ona je majka sedmogodišnjeg dečaka. Kako nam je rekla, dete je lečeno na Hematološkom odeljenju u Dečijoj bolnici u Novom Sadu, a krv koju je primio bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je od životnog značaja.

Dan Dobrovoljnih davalaca obeležen je svečano u zgradi Opštine. Onima koji su 50, 75 i sto puta dali krv, uručene su zahvalnice i prigodni pokloni.

Nenad Krak, tridesetdvogodišnji medicinski tehničar zaposlen u senćanskoj Bolnici, kaže da daje krv od svoje osamnaeste godine, a mladim ljudima poručuje:

"Moja poruka mladima je da daju što više krvi i da se odazovu u što većem broju."

Crveni krst Senta u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje akciju prikupljanja krvi u ponedeljak, 17. juna od 9 do 12 časova u lokalu pored zgrade Opštine Senta.

Prema podacima Crvenog krsta, Senta ima 550 dobrovoljnih davalaca koji redovno daju krv, 170 žena i 380 muškaraca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nekoliko dobrih razloga da date krv (ANKETA)

Izvor: Mondo, 14.Jun.2019

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se danas, a u Registru dobrovoljnih davalaca u Srbiji ima oko 100.000 ljudi. Ako niste među njima, donosimo vam nekoliko dobrih razloga da date krv!..Dobrovoljno davanje krvi nije samo humani gest kojim pomažete drugima. To je dobar način da pomognete...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.