U Pančevu sahranjen general-major Enes Taso

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pančevu sahranjen general-major Enes Taso

Na pančevačkom Novom groblju danas je sahranjen general-major Enes Taso, poslednji oficir JNA koji je dobio generalski čin i jedan od teško ranjenih u napadu na vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. 

Povodom smrti general-majora Enesa Tasa održan je komemorativni skup. Umro je u 72. godini, u nedelju, 12. avgusta.

Porodica, prijatelji, kolege i saradnici na komemoraciji odali su poštu general-majoru Enesu Tasi. Od njega se oprostila i unuka Ena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Enes Taso je rođen 1946. godine u Prijepolju, Vojnu akademiju završio je 1968, kasnije i Komandno-štabnu akademiju i Školu operatike. Obavljao je dužnosti od komandira voda do komandanta 51. mehanizovane brigade u Pančevu.

Kao visoki oficir JNA početkom 90 godina bio je u Hrvatskoj, a zatim u Sarajevu gde je 1992. godine teško ranjen u napadu na vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici kada se među poslednjim pripadnicima tamošnje komande JNA evakuisao. Penzionisan je kao teški ratni vojni invalid

Nosilac je više vojnih priznanja. Živeo je u Pančevu za čijeg je počasnog građanina proglašen 2016. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.