U Kaću otkrivena bista Petru Kočiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 23:55

U Kaću otkrivena bista Petru Kočiću

Bista čuvenom književniku i političaru Petru Kočiću, otkrivena je u Kaću ispred etno kuće “Zmijanje”. u čast srpskog velikana, realizovan je kulturno- umetnički program.

Bista Petra Kočića vajara Bojana Mikulića, ugledala je svetlost dana među Kaćanima, književnicima i drugim njegovim poštovaocima.

Prema rečima Zorana Kolundžije, Petar Kočić je dvostruko važna istorijska ličnost - i kao književnik i kao političar, koji je bio emotivan i neverovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hrabar.

Priređen je kulturno-umetnički program, izložba slika koja prati život i delo Petra Kočića, kazivanje njegovih životnih prekretnica uz gusle, kao i recitacija njegovih dela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.