U Domu Veternik obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Domu Veternik obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

U Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju "Veternik" osobe sa invaliditetom dobijaju veliku podršku, a i ove godine korisnici su ovaj dan obeležili svečanom priredbom.

Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku jedna je od najvećih ustanova socijalne zaštite u Srbiji, koja postoji 50-ak godina i svakodnevno pruža podršku osobama sa invaliditetom i uključuje ih u sve društvene aktivnosti.

"Naša misija je da svim ovim ljudima kojima je pomoć neizmerno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrebna pružimo istu i da utičemo na to da oni svakodnevno nepreduju i uključuju se u zajednicu i budu njeni ravnopravni članovi", kazala je Ana Vila, direktorka Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju "Veternik".

Korisnici su uključeni u obrazovni sistem, kulturno-umetničko društvo "Veliko kolo" učestvuje u pletačkim, tkačkim radionicama, koriste sportske terene i bazen, a u svemu tome finansijsku podršku im daje pokrajina.

U svakom slučaju se Pokrajinska vlada uključila u izradu mape pristupačnosti i na takav način smo i prišli tom problemu s obzirom da smo delili upitnike na teritoriji cele autonomne pokrajine. Samo ove godine Pokrajinska vlada je sa 34 miliona dinara potpomogla ovu instituciju.

U Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju, trenutno je smešteno 508 korisnika različitog uzrasta i stepena podrške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.