U Banjaluci prva dva kola Regionalne lige u boksu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022, 08:21

U Banjaluci prva dva kola Regionalne lige u boksu

Nova sezona doneće nove klubove, nova lica u ringu ali i povratak kultnog kluba BK. U petak, 30. septembra u Banjaluci kreće novi balkanski karavan u boksu u kojem učestvuju bokserski klubovi iz bivših jugoslovenskih republika i centara boksa. U novoj sezoni takmičiće se: „Radničkiˮ Beograd, „Novi Pazarˮ, „Somborˮ, „Loznicaˮ, „Vardarˮ iz Skoplja, Bokserski klub „Nikšićˮ, „Slavijaˮ iz Banjaluke, „Zadarˮ, „Mariborˮ i „Željezničarˮ Sarajevo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
„Prva dva kola biće održana u petak od 14 i u subotu od 19 časova u Banjaluci, gde će se na veliku scenu vratiti čuveni Bokserski klub „Slavijaˮ, koji je iznedrio brojne šampione poput Marijana Beneša, Antona Josipovića i Radovana Bisića. Najtrofejniji bokserski klub sa ovih prostora Bokserski klub „Vojvodinaˮ, iako je bio jedan od pokretača ovog regionalnog takmičenja, ni ove sezone neće biti u sve popularnijem bokserskom eks-ju karavanu. Razlog su finansijeˮ – kaže sportski direktor kluba Milan Kozomora:

„Bez klupskog budžeta od 10 miliona dinara u ovom međunarodnom takmičenju nema šta da tražimo. U ovom trenutku to je za naš klub abnormalna cifra. Uostalom, i činjeninca da su ove godine od regionalnog takmičenja odustali klubovi poput Crvene zvede, Zagreba, Budućnosti iz Podgorice i Radnika iz Bjeljine dovoljno govori. Vojvodina je bila i biće rasadnik talenata u ovom sportu koji će svoj kvalitet potvrditi kroz ovogodišnju Razvojnu i Pokrajinsku ligu gde ćemo na oba fronta jurišati na odličja. Naravno, bićemo uz naše klubove koji će se ove godine boriti u izuzetno kvalitetnoj regionalnoj bokserskoj ligi” – zaključuje Kozomora.

Za razliku od Novosađana, Bokserki klub „Somborˮ, šampionski tim poslednjeg našeg ekipnog prvenstva, ove godine će prvi put učestvovati u ovom takmičenju.

„Imamo kvalitetan tim koji će predvoditi Milovan Savić u kategoriji boksera do 92 kilograma, Aco Konovalov do 71 kg i Omer Ametović do 54 kg. Prvenstveno želimo da se naši mladi i talentovani bokseri kale kroz ovo izuzetno jako regionalno takmičenje i da pokušamo da se domognemo plej-ofa, što bi bio izuzetan uspeh našeg kluba” – kaže prvi čovek Somboraca Stojan Knežević.

Prvi šampion ujedinjene Regionalne bokserske lige je tim „Crvene zvezdeˮ, koji je u velikom finalu održanom u Skoplju savladao „Loznicuˮ.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.