U Alibunaru renoviran dom kulture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Alibunaru renoviran dom kulture

Alibunar i Banatski Karlovac dobili su ovih dana renovirane domove kulture u kojima su nakon duže vremena stvoreni uslovi za rad svih koji koriste ove ustanove. Opština je iz budžeta dala 12 miliona dinara za neophodne radove na uređenju enterijeta i eksterijera, nove toalete i uvođenje grejanja. Dom kulture Alibunar otvoren je u petak svečanim koncertom lokalnih kulturnoumetničkih društava.

Renoviranje domova kulture u Alibunaru u Banatkom Karlovcu trajalo je pet meseci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali su rezultati vidljivi na prvi pogled. Karlovačka kulturna ustanova je uz neke manje zahvate dobila grejanje, a Alibunarski dom novu fasadu, stolariju, preporođenu salu i prostor za vežbu, nove toalete i kancelarije. Sve u svemu teško je prepoznati ovu zgradu. Od starog su zadržani samo grafiti s likovima naših poznatih glumaca na fasadi.

"Tridesetpet godina se nije ulagalo u ove domove kulture. Mi se šalimo sa upravnikom doma kulture u Banatskom Karlovcu da je na početku karijere ušao u nov dom kulture, i na kraju karijere je doživeo da ponovo bude nov dom kulture. Kao što vidite, ovaj Kulturni centar u Alibunaru je multipraktičan. Ovde se našlo mesta za kulturnoumetnička društva, za horove, za nacionalne manjine i za mesnu zajednicu. Tu su prostorije komunalnog preduzeća, izložbeni prostor.... I zaista, mislim da je ova opština dobila kapitalan objekat koji može da služi svojoj svrsi, a naročito će mladi talenti imati dobre uslove da rade i da se dalje ravijaju", izjavio je Predrag Belić, predsednik Opštine Alibunar.

Novi uslovi za rad dozvoljlavaju i nove kulturne aktivnosti u Alibunaru.

"Mi smo i do sada uprkos tome što nismo imali prostor radili filmski program i pozorište, koncerte, fiolklor, imamo baletsksu školu u sklopu Kulturnog centra, tako da mi sad to nastaljamo i radićemo još bolje nego do sada. Planiramo da proširimo delatnost na pozorište i na glumu, da osnujemo glumačku sekciju, jer imamo sve vrste sekcija osim te. To je želja za budućnost", rekla je Olivera Cicović, direktorka Kulturnog centra Alibunar.

Predsednik opštine Belić rekao je da Alibunar sve boljle izgleda, jer su renoviranju domova kulture prethodili uređenje škola, doma zdravlja i parkova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.