Tužba protiv Direkcije za izgradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba protiv Direkcije za izgradnju

Predstavnici Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju Bečeja, još jednom će se naći u Privrednom sudu zbog tužbe Pokrajinskog sekretarijata za finansije koji traže oko 300 hiljada evra koje su, na četiri meseca, pozajmili Direkciji još u julu 2002. godine.

Pozajmica je odobrena za podizanje mosta, poklon nemačkog grada Filšhofena, kojim je trebalo povezati opštine Bečej i Novi Bečej koje su mimo ovih para potrošile i 167 hiljada evra za njegovo dovoženje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Oni potražuju te pare od Javnog preduzeća kao i od Opštine kao solidarnog dužnika. Ročište je ponovo zakazano za narednu sedmicu u Novom Sadu. Činjenica je da taj most nije kod nas već u opštini Ada. Pokušaćemo da troškove, koji su nastali i koji se odnose na opremanje pristupnih puteva, prihvati opština Ada", kaže direktor Direkcije Goran Matić.

Delovi mosta nekoliko godina ležali su u prašini i blatu a da radovi na njegovom postavljanju nisu ni započeti. Umesto toga 2004. godine tadašnji predsednici opština Bečej, Novi Bečej, Ada i Čoka potpisali su protokol o namerama da se poklon iz Nemačke izmesti u Adu ili Čoku.

"U tački tri tog protokola navodi se da svi troškovi koji je most proizveo prema opštinama Bečej i Novi Bečej padaju na teret opštine koja će ga preuzeti", objašnjava Matić.

Most je krajem 2010. godine svečano otvorio predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić a onda su usledile i tužbe.

Opština Ada je tužila investitora beogradski Intermost, koji je radio u sastavu francuskog Vincija, jer radovi nisu završeni. Neuređena je rasveta, putni prilazi sa banatske strane i kanali za drenažu, tvrde Ađani kao i da put sa bačke strane tone . Kad ne lezi vraže. Interkop koji je, nakon stečaja sestrinske firme Intermost, preuzeo poslove i koji je takođe bankrotirao, traži od opštine Ada preostalih 180 miliona dinara za izvedene radove. Pokušaj da saznamo više o ovim tužbama od predsednika opštine Ada Zoltana Bilickog završio se upućivanjem na izjave koje je dao listovima Mađar so i Blic.

Ostaje dilema da li su u primedbe o nedostacima mosta, zbog kojih je, između ostalog opština Ada tužila izvođača, unete i ove da ovde sa padejske, odnosno sa strane opštine Čoka, nema ni jednog putokaza koji bi vozačima ukazivao da do Ade mogu i ovim putem. Znači preko mosta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.