Turistički potencijali Novog Sada za investitore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički potencijali Novog Sada za investitore

"Color Press grupa" je danas u saradnji sa Gradom Novim Sadom organizovala za predstavnike diplomatskog kora i medije obilazak aerodroma Čenej koji bi trebalo do 2020. godine da postane putnički aerodrom, a obišli su i novosadsku plažu Štrand i Petrovaradinsku tvrđavu na kojoj će biti otvoren Exit festival.

"Jako važno da Novi Sad na ovaj način pokaže i svoje turističke potencijale, ali i potencijale koji su vezani za privredu. Mi ovde pored predstavnika stranih ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imamo i predstavnike Evropske investicione banke i nekoliko institucija koje će u svakoj slučaju biti zainteresovane za ovakvu vrstu projekta", rekao je predsednik "Color Press grupe" Robert Čoban.

Skupština Novog Sada usvojila je nedavno predlog da se izradi plan detaljne regulacije Aerodroma Novi Sad - Čenej. Plan bi trebalo da u naredna četiri meseca izradi gradski Zavod za urbanizam, a odnosi se na 148 hektara sportsko-poljoprivrednog aerodroma koji bi trebalo da do 2020. godine preraste u regionalnu vazdušnu luku.

Predsednik Aero kluba "Novi Sad" Dragoljub Samardžić, koji od 1956. godine o koristi i održava Aerodrom i koji je načinio prve korake ka tome da aerodrom na Čeneju postane komercijalan i da na njega uskoro slete poslovni avioni, izjavio je da ovakva vrsta događaja daje novu energiju i potvrdu da je Aero klub na dobrom putu.

On očekuje da će aerodrom početi sa radom pre 2020. godinu.

Već smo uradili dve prostorije za carinu i policiju i to je naš prvi korak ka pravljenju jednog ozbiljnog međunarodnog regionalnog aerodroma.

Ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota izjavio je da ovaj događaj nudi mogućnost da se "izvide" određeni oblici saradnje.

"Mi trenutno razmatramo mogućnost prekograničnih saradnji unutar različitih IPA fondova između Hrvatske i Srbije", rekao je Bakota.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.