Tri četvrtine ribe iz Nila ima u sebi mikroplastiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2020, 08:16

Tri četvrtine ribe iz Nila ima u sebi mikroplastiku

Tri četvrtine riba koje žive u najdužoj reci na svetu - Nilu, u sebi ima mikroplastiku, pokazalo je najnovije istraživanje zagađenja te reke.

Istraživanje, prvo te vrste, sprovela je britanska televizija Skaj njuz uz pomoć egipatskih istraživača, čiji rad su nadgledali britanski naučnici u laboratoriji u Danskoj.

Ono je trajalo više od dva meseca tokom kojih je ispitivana zagađenost reke duž celog toka, a pri tom su istraživači prikupljali i snimali dokaze, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjave poljoprivrednika, političara, naučnika, veterinara.

Ustanovljeno je da je reka zagađena duž celog toka od jezera Viktorija do mesta gde se uliva u Mediteransko more, kao i da ribe u svojim crevima imaju i veće i manje delove plastike.

Neki delovi plastike mogli su se videti i golim okom, zbog čega su istraživači i posumnjali da je zagađenje mnogo veće.

Kako je zaključeno, gustina plastike u ribama i veliki procenat zahvaćene ribe imaju vrlo zabrinjavajuće posledice na budućnost celog vodenog života u Nilu.

Mikroplastika deluje tako da privlači otrovne materije, što znači da postoji povećana opasnost da zagađivači i pesticidi koji se vežu za mikroplastiku, takođe završe u ribljem telu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tri četvrtine ribe u Nilu ima u sebi mikroplastiku

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020

Tri četvrtine riba koje žive u najdužoj reci na svetu - Nilu, u sebi ima mikroplastiku, pokazalo je najnovije istraživanje zagađenja te reke...Istraživanje, prvo te vrste, sprovela je britanska televizija Skaj njuz uz pomoć egipatskih istraživača, čiji rad su nadgledali britanski naučnici...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.