Telep kuća stonoteniskih šampiona Tvrđave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telep kuća stonoteniskih šampiona "Tvrđave"

Novosadska mesna zajednica "Bratstvo-Telep" od osnivanja Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom "Tvrđava - 021" dala je na korišćenje svoju salu u kojoj se nalaze stonoteniski stolovi i potrebni rekviziti za nesmetan trenažni proces ovog uzornog novosadskog sportskog kolektiva.

Više nego plemeniti ljudi iz rukovodastva ove mesne zajednice nisu ni slutili da će u njihovoj kući "stanovati" osvajači evroskih medalja i šampioni Srbije u pojedinačnoj konkurenciji. Srebrna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa ovogodišnjeg evropskog šampionata u švedskom Helsimborgu Ana Prvulović je osma na svetskoj rang listi i na korak je od plasmana na paraolimpijske igre u Tokiju. Od januara do maja uslediće presudni bodovni Svetski kupovi na kojima bi Ana trabalo da sakupi neophodne bodove na svetskoj rang listi i da se direktno plasira na najveću planetarnu smotru parasporta. Isto će pokušati da ostvari i talentovani Mladen Ćirić.

"Naša mesna zajednica je otvorena za sve ljude, a posebno za mlade i sportiste. Tradicionalno smo domaćini turnira i takmičenja u malom fidbalu i džudou, a naše aktivnosti i ovaj ambijent su ukrasili ovi sjani sportisti sa invaliditetom koji su se nedavno vratili i sa dve evrepske medalje. Mi smo ih od prvog dana prihvatili kao svoje, ovo je njihov dom i takoće biti i ubuduće," ističe predsednik Mesne zajednice "Bratstvo" na Telepu Miroslav Trifunov.

Odmah po dolasku Tvrđavinih stonotenisera u salu na trening sakupljena su sredstva i izgrađena je najmodernija i najfunkcionalnija rampa u Novom Sadu za ulaz u prostorije mesne zejednice ne samo sportista već i starijih osoba i uopšte osoba sa otežanim kretanjem.

"Ovi divni ljudi, zajedno sa predsednikom mesne zajednice Miroslavom Trifunovim, omogućili su nam neohadan spokoj i mir, posebno za specifične pripreme i treninge pred važne domaće i međunarone okršaje. Sala mesne zejdnice nam je na rapolaganju dvadeset četiri časa sa klima-uređajima i potrebnom infrastrukturom, pa je to svakako jedno od naših najpoželjnijih mesta za treninge. Želja nam je da u sledećoj godini naš klub uloži novac u zamenu postojeće podloge sale kako bi ne samo naši treninzi bili kavlitetniji, već i boravak sportista i starijih osoba daleko sigurniji zbog eventualnog proklizavanja i padova, naročito u ovim zimskim danima, kada često ima kondezacije. Neizmerno smo zahvalni Mesnoj zajednici "Bratstvo" sa Telepa za sve ovo što nam čine a mi ćemo se truditi da im rezultatima uzvratimo na najlepši način," kaže osnivač i trener Stonoteniskog kluba "Tvrđava - 021" naš proslavljeni paraoliompijac Ilija Đurašinović.

Kao i u predhodne dve godine članovi SK - OSI "Tvrđava - 021" će krajem decembra, prigodnim Novogodišnjim turnirom, zajedno sa meštanima i rukovodstvom ove novosadske mesne zajednice, spustiti zavesu na učinjeno u 2019. godini. I jedni i drugi imaju čime da se ponose.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.