Tedros vakcinisan protiv korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 07:01

Tedros vakcinisan protiv korona virusa

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus vakcinisan je prvom dozom protiv korona virusa i pozvao sve koji su u mogućnosti da učine isto.

"Danas je bio moj red da se vakcinišem protiv kovida-19. Vakcine spasavaju život. Ključno je da ih sve zemlje dobiju što je pre moguće. Ako kao ja živite u zemlji u kojoj ima vakcina, molim vas vakcinišite se", napisao je Tedros na Tviteru.

Tedros je iz Etiopije, a ta zemlja je prve doze vakcina preko Kovaks programa dobila početkom marta.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kina podržala pregovore o odricanju od patenata na vakcine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021

Portparol kineskog ministarstva trgovine Gao Feng izjavio je danas da Peking podržava predlog Svetske trgovinske organizacije (STO) da odricanje od zaštite intelektualne svojine za vakcine protiv kovida-19 uđe u fazu konsultacija..."Kina podržava predlog STO da odricanje od intelektualne svojine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.