Takmičenje u pripremanju jagnjetine pod sačem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2015, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje u pripremanju jagnjetine pod sačem

Balkansko takmičenje u pripremanju jela pod sačem pod nazivom "Sačijada" biće organizovano u subotu 29. avgusta u Stražilovu na Fruškoj gori, nedaleko od Sremskih Karlovaca.

Ove godine pripremaće se jagnjetina pod sačem, a u takmičenju učestvuje 25 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Bugarske, najavio je danas predstavnik organizatora manifestacije Romeo Karanović na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Prema njegovim rečima, jagnjetina će biti osnovno jelo a ostale namirnice i začine izabraće takmičari.

Posetioci manifestacije moći će da probaju različite ukuse ovog jela pripremljenog u zemljanom, kovanom i livenom saču, u zavisnosti u kojoj se zemlji i kom kraju ovaj kuhinjski rekvizit pravi.

Organizatori su za posetioce pripremili najveći sač na Balkanu u kojem će se krčkati oko 140 kilograma jagnjetine, biće pripremljeno oko 400 porcija a cena jedna porcije će biti 360 dinara, naveo je Karanović.

Za žiri su angažovani predstavnici Kulinarske federacije Srbije kao i predstavnici međunarodnih kulinarskih federacija iz Hrvatske, rekao Karanović i dodao da će biti organizovana i izložba sačeva ali i drugih rekvizita za kuhinju na otvorenom.

Predstavnica sremskokarlovačke Turističke organizacije Aleksandra Alinović istakla je da ova manifestacija promoviše gastronomsku ponudu i usmerena je na ljubitelje gastronomskih specijaliteta.

Prema njenim rečima, Sremski Karlovci imaju veliku, pre svega, kulturno istorijsku turističku ponudu, koju svake godine poseti između 150.000 i 200.000 turista.

Ona je naglasila da Sremski Karlovci imaju hotelske kapaciteta od 300 ležajeva, i to u hotelu "Dunav" koji se nalazi na Dunavu i hotelu "Prezident"u centru grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.