Svratište za decu i mlade obeležilo deceniju rada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svratište za decu i mlade obeležilo deceniju rada

Novosadsko svratište za decu i mlade obeležilo je prvu deceniju rada, te je upriličena proslava i priredba, koju su pripremila deca, kojoj ovo mesto predstavlja sigurnu luku tokom cele godine.

Decu ulice svakodnevno viđamo na ulicama Novog Sada kako prose, prodaju maramice i cveće, kako bi zaradili za osnovne potrebe. Mladi uzrasta do 19 godina u Svratištu imaju mogućnost da zadovolje potrebe lične higijene, redovnih obroka i zdravstvene pomoći. Svratište je mnogima promenilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << život i ono za njih predstavlja novo mesto pod suncem i priliku da žive kao sva ostala deca.

Svratište dnevno poseti oko 30 dece iz uslova ekstremnog siromaštva, koja su svakodnevno izložena rizicima koje život na ulici nosi. Bez odgovarajuće podrške, nemaju mnogo šansi za bolji život, te se volonteri i vaspitači trude da im ispune svaki dan.

"Ujutru imamo doručak, deca nam naravno pomažu u doručku, spremanju, serviranju. Posle toga radimo domaće zadatke, kreativno edukativne radionice, posle toga nam ide ručak, posle ručka opet set kreativnih i edukativnih radionica, kao i podrška učenju, posle toga popodnevna užina, zatim večera, zabavne aktivnosti i spremanje svratišta", kaže Miloš Rajić, koordinator Svratišta za decu i mlade.

Jedan od ključnih problema centra je što se i dalje vodi kao projektna aktivnost, te se nadaju da će dobiti licencu kako bi pružili adekvatniju pomoć mališanima i rešili ostale probleme, kao što je sve veći broj dece.

Rezultati rada ove ustanove tokom prethodne decenije su zadovoljstvo i sreća dece. U nastavku, godišnjica je obeležena priredbom, pesmom i igrom, baš onako kako svako dete na svetu zaslužuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.