Susret u Tački susretanja sa Aleksandrom Bengin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021, 10:39

Susret u "Tački susretanja" sa Aleksandrom Bengin

U okviru pratećeg programa 64. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije u vršačkoj „Tački susretanja“ koje je održano juče, nastupila je Aleksandra Bengin, violončelo i Milica Predolac, klavir.

Aleksandra Bengin bivša učenica muzičke škole „Josif Marinković“, sinoć je u Salonu kod Porte odsvirala Bahovu Drugu svitu, solo. Na programu je bila i Šostakovičeva Sonata za violončel i klavir op. 40 i Bis – Masne: Meditacija, ove kompozicije Aleksandra je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvela sa Milicom Predolac (klavir).

Aleksandra Bengin je muzičko obrazovanje započela u muzičkoj školi "Josif Marinković" u Vršcu, a kasnije je nastavila da se školuje u Beogradu, gde je na Fakultetu muzičke umetnosti završila osnovne studije klavira i osnovne i master studije violončela u klasi prof. Sandre Belić. Radi kao profesor u muzičkoj školi "Petar Stojanović" u Ubu i nastupa kao kamerni muzičar u ansamblima "Bliss", "Liberta" i BONO-Beogradski omladinski narodni orkestar.

Milica Predolac je srednjoškolsko obrazovanje stekla u MŠ Stevan Mokranjac u Kraljevu, i u istoimenoj školi Beogradu. Završila je master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nenada Radića. Kao solista i član kamernih sastava nastupala je širom Srbije i jedan je od osnivača ansambla Bliss. Snimila je svoje kompozicije za klavir u za izdavačku kuću Klavirsko Nebo. 2019. godine započela je specijalističke studije kamerne muzike u klasi prof. Bruna Kanina na Akademiji „Scuola di Musica di Fiesole Firenca“.

Pored ovog koncerta na 64. Festivalu u okviru Pratećeg koncertnog programa nastupiće: Vanja Trifunov, violina, student 4. godine AU Novi Sad, kl. Nenad Vrbaški Aleksa Popović, saksofon, student 4. godine AU Novi Sad, kl. Nikola Fabijanić Marka Daničića, klarinet, kl. Adam Bou, MŠ „Josif Marinković“- diplomski koncert. Filip Dokljanov, kontrabas, student 4. godine FMU, kl. Aleksandar Gerić, Koncert solo-pevača i Koncert džez muzike – omaž kolegi Borisu Lemajiću. Zbog specifične epidemiološke situacije, vreme, mesto i datum svakog koncerta biće blagovremeno objavljen na svim društvenim mrežama i elektronskim portalima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.