Sučeljavanje: Domaći agrar - igre bez granica?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2018, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sučeljavanje: Domaći agrar - igre bez granica?

Šta je vest za naše poljoprivrednike: to što je Srbija prvi put nakon tri decenije izvezla kontejner goveđeg mesa u Kinu, na najveće globalno tržište, ili to što se ne zna do kad će u mehanizaciju točiti najskuplje gorivo u regionu, saznaćete između ostalog u večerašnjoj emisiji Sučeljavanje na RTV1 od 21 čas.

Da li činjenica da je ove godine bila decenijski rekordna proizvodnja pšenice, kukuruza, soje i suncokreta pokazuje da je konačno "upalila" strategija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spas domaćeg agrara, koju sprovodi 13. po redu ministar poljoprivrede od 2000. godine? Za šta i za koga ima prostora u budžetu za poljoprivredu? Da li su seljaci zadovoljni državnom agrarnom politikom, ili odgovor na to pitanje treba tražiti u najavi malinara da osnuju stranku? Ima li granica za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije i da li šansu za povećanje bdp –a treba tražiti u izvozu, ili u ulasku stranog kapitala u domaći agrar? Koliko smo daleko od vremena kada će domaći paori manje gledati u nebo, i u Nemanjinu i na Andrićev venac, a više u sopstveno dvorište?

Stavove sučeljavaju:

BRANISLAV NEDIMOVIĆ, ministar poljoprivrede

VUK RADOJEVIĆ, pokrajinski sekretar za poljoprivredu

MILADIN ŠEVARLIĆ, profesor na Poljoprivrednom fakultetu i narodni poslanik

VOJISLAV MALEŠEV, predsednik Udruženja paora "100P plus"

Autorka emisije: Aleksandra Popović

Rediteljka: Sonja Rakić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.