Izvor: Magyar Szó, 22.Maj.2014, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica spremna da prihvati 400 evakuisanih lica

Proteklih dana su građani Subotice redovno odnosili pomoć namenjenu poplavljenom stanovništu u prostorije Crvenog krsta. Do utorka je stiglo otprilike 80 hiljada kilograma odeće, flaširane vode, hrane, sredstva za čišćenje i pelena. „Od 16. maja uveče je Crveni krst u punoj pripravnosti. Tome zahvaljujući je 17. maja, nakon što je gradski krizni štab održao svoju prvu sednicu, već mogao da krene prvi konvoj pomoći na ugrožena područja. Gradski krizni štab je u stalnom zasedanju i koordiniše pomoć” – naglasio je Mihalj Pece, sekretar gradskog Crvenog krsta.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Poplave

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Crveni krst iz Lebana prikupio pomoć za Trstenik

Izvor: juGmedia, 22.Maj.2014

LEBANE – Crveni krst iz Lebana uputio je danas kamion prikupljene pomoći u Trstenik. U predhodna četiri dana, akciji prikupljanja pomoći ugroženima od poplava, priključio se veliki broj humanih pojedinaca pa je prikupljeno na hiljade litara flaširane vode, konzervirane hrane, sredstva za ličnu...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.