Stvar izbora: Zašto slušam Marčela danas u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stvar izbora: Zašto slušam Marčela" danas u Somboru

U Studiju 99 Narodnog pozorišta u Somboru večeras u 20.30 časova biće izvedena predstava "Stvar izbora: Zašto slušam Marčela" u produkciji Teleport teatra.

"Stvar izbora: Zašto slušam Marčela" je autopoetički esej nastao po tekstovima „O Ljudima, psima i mišima". Predstava je rađena u okviru završnog master rada studenta Uroša Mladenovića na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Komad na kreativan način tretira emocionalni i kognitivni izazov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji stoji pred adolescentima u trenutku njihovog životnog raskršća – na pragu samostalnosti i odvajanja od porodice. Jezikom koji je blizak mladima, songovima koji su već u ušima mlade publike, mlađani glumac uz gitaristu kao partnera na sceni, provocira samopercepciju onih koji su pred izborom: ščepati život u vlastite ruke ili prepustiti se letargiji, kaže se u najavi.

Predstavu izvode Uroš Mladenović i Željko Marković.

Informacije o cenama ulaznica mogu se pronaći na sajtu Narodnog pozorišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.