Stefanović: Unapredićemo rad vodiča službenih pasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Unapredićemo rad vodiča službenih pasa

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je pripadnike policije koji se trenutno nalaze na šestomesečnoj obuci za buduće vodiče službenih pasa.

Obuku pohađa 11 policijskih službenika, od kojih su četvorica iz Policijske brigade, dok su ostali iz različitih policijskih uprava u Srbiji.

"Nastavićemo da unapređujemo rad vodiča službenih pasa, imajući u vidu rezultate koje postižu i značaj koji mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imati prilikom otkrivanja narkotika i eksploziva. Samo ove godine službeni psi su pomogli u devet akcija otkrivanja droge, a odigrali su ključnu ulogu i u četiri slučaja pronalaska eksploziva", rekao je Stefanović i dodao da Četa vodiča službenih pasa trenutno ima 55 pripadnika i 50 službenih pasa.

Ministar je ujedno prisustvovao i pokaznoj vežbi otkrivanja eksploziva na vozilu uz pomoć službenog psa, kao i bezbednog uklanjanja istog od strane pripadnika Čete za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade. Tokom posete, ministar je prisustvovao i obuci koja je namenjena građanima i njihovim ljubimcima, a koju organizuje Klub dresera i vodiča službenih pasa "Policajac".

Reč je o tromesečnom kursu, koji je nedavno pokrenut, u cilju pomoći građanima u dresuri i boljoj socijalizaciji njihovih pasa. Obuku trenutno pohađa više od 30 građana i njihovih ljubimaca. Video materijal možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: Službeni psi pomogli u devet akcija otkrivanja droge, unapređujemo rad vodiča

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Sep.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da će ministarstvo nastaviti da unapređuje rad vodiča sližbenih pasa, s obzirom na značaj koji mogu imati prilikom otkrivanja narkotika i eksploziva..."Samo ove godine službeni psi su pomogli u devet akcija otkrivanja droge, a...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.