Staza zdravlja-prevencija od dijabetesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staza zdravlja-prevencija od dijabetesa

Bečejska "Staza zdravlja" održana je osmi put u organizaciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti Bečeja. Pored tradicionalne šetnje Zelenom ulicom i Kejom kraj Tise na Trgu ispred Gradske kuće nekoliko stotina Bečejaca proverilo je pritisak i šećer u krvi.

Godinama bečejsko Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, pored brojnih aktivnosti, organizuje i akciju Staza zdravlja kojom, između ostalog, afirmiše šetanje kao izuzetnu prevenciju protiv dijabetesa. Ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine pokrovitelj akcije je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Vlada Vojvodine.

"Po nekim podacima u Vojvodini ima oko 260 hiljada obolelih od šećerne bolesti. Stručnjaci, međutim, veruju da je još toliko onih koji i ne znaju da imaju šećernu bolest. Upravo su ovakve aktivnosti društva prava prilika da se prekontroliše šećer", kaže predsednik bečejskog Društva za borbu protiv šećerne bolesti Radoslav Ivanović.

Za šezdesetosmogodišnjeg Ljubišu Strainića, nekadašnjeg sportistu koji je u mladosti umeo brže od konja da optrči krug na hipodromu, ovo je dobra prilika da se uveri u delotvornost svog svakodnevnog boravka na Tisi.

"Pošto sam već u godinama ovo je prilika da prekontrolištem zdravlje. Ne moram da ustajem rano ujutru i da čekam u redu u Domu zdravlja. Ovo je jako dobro", kaže vitalni Ljubiša Strainić.

Kao i svaki put najmlađi osnovnoškolci odmerili su brzinu na stazi dugoj četrdeset metara. Najbrži su dobili diplome a svi učesnici zdravu jabuku koja je, kaže, Ivanović izvor vitamina neophodnih i deci i starijima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.