Štajnmajer 7. maja u Volgogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2015, 03:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer 7. maja u Volgogradu

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer će 7. maja otputovati u ruski grad Volgograd (bivši Staljingrad) da bi prisustvovao obeležavanja okončanja Drugog svetskog rata, saopštila je portparolka njegovog ministarstva.

Do posete mestu gde su sovjetske snage porazile nacističke trupe u jednoj od najkrvavijih bitaka u istoriji dolazi u trenutku zategnutih odnosa između Nemačke i Rusije povodom ukrajinske krize.

Rusija 9. maja održava paradu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moskvi povodom pobede nad nacističkom Nemačkom, što je i prilika da demonstrira svoju vojnu moć. Ovom događaju neće prisustvovati većina zapadnih lidera, ali još uvek nije jasno da li će tako postupiti i Štajnamajer.

Nemačka će, inače, izuzeti Rusiju iz samita šefova industrijskih sila, koji će u junu biti održan u Bavarskoj, a juče je objavljeno kako će zabraniti ulaz u zemlju članova ruskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi", bliskog predsedniku Vladimiru Putinu. Oni su planirali da se 9. maja, na Dan pobede, nađu u Berlinu.

Prema pisanju Špigel onlajna, Štajnmajer će se tokom boravka u Rusiji susreti sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.