Šta sve kriju ostaci tvrđave Kupinik?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2021, 13:39

Šta sve kriju ostaci tvrđave Kupinik?

Šta sve kriju ostaci tvrđave Kupinik, da li imamo pravi podatak iz koge je ona doba srednjeg veka, koje su joj namene bile, do svega toga i do mnogih drugih stvari, bi trebalo da dođu arheolozi koji borave i rade u Kupinovu na iskopinama.

Nepune dve nedelje arheolozi rade na sondažnom istraživanju Kupinika. U toku su prva sistemska arheološka istraživanja. Prva faza služi za dalju razradu i plan drugih faza u istraživanju.

Stručni skup organizuje Udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Zeleni pogled" iz Kupinova, pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave.

Ovo istraživanje je prekretnica u istraživanju, jer se do sad znalo samo istorijski o Kupinovu, a sada će se znati i sa neke druge strane, arheološke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.