Šta Novi Sad može da ponudi kineskim investitorima?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Novi Sad može da ponudi kineskim investitorima?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je radnom ručku sa delegacijom iz NR Kine čiji su se članovi danas sastali i sa predsednikom i potpredsednicima Skupštine Vojvodine.

Naime, u Novi Sad je došla delegacija Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije Narodne Republike Kine, na čelu sa potpredsednicom Li Bin. Ona je prethodnog dana razgovarala i sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i tom prilikom je zaključeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da sveobuhvatno strateško partnerstvo dveju zemalja jača u svim oblastima.

Kineska delegacija je tokom boravka u Novom Sadu, u neformalnom razgovoru sa gradonačelnikom, naglasila intenziviranje saradnje u više sektora, poput ekonomije i unapređivanja infrastrukture.

Sagovornici su se osvrnuli i na prijateljske veze koje imaju dve zemlje i dva naroda, kao i na one koje od 1981. godine Grad Novi Sad neguje sa gradom-pobratimom Čang Čunom. Na radnom ručku su razmatrane mogućnosti saradnje gradova Kine i onoga što, kroz investicione potencijale, nudi Novi Sad.

Pored članova kineske delegacije sastanku je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo koja je istakla kao veoma plodonosnu saradnju Grada i Ambasade, inteziviranu u prethodnih nekoliko godina i pohvalila ekonomski i privredni razvoj grada, kao i osvajanje titule Evropska prestonica kulture za 2021. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.