Srpski studenti se vraćaju iz Hongkonga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski studenti se vraćaju iz Hongkonga

Srpski studenti koji se nalaze u studentskom kampusu u Hongkongu, gde već danima traju protesti i sukobi policije i demonstranata, uskoro se vraćaju kući, pišu današnje "Večernje novosti".

"Oni su dobro, a moj sin i njegova drugarica kupili su avionske karte za ponedeljak. Očekujemo da će za koji dan biti kod kuće", izjavio je za ta taj list profesor italijanskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu Saša Moderc, čiji se sin Luka nalazi u studentskom kampusu u Hongkongu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde se svakodnevno sukobljavaju demonstranti i policija.

On je rekao da su u kontaktu sa sinom i naveo da "miriše na to da će se sve dobro završiti".

"Preporučeno im je da se sklone, dok su tu da budu u sobama, da ne izlaze, jer se očekuje eskalacija sukoba. Kampusi su puni hrane, u slučaju da budu opkoljeni neće biti gladni", ističe Moderc.

I studentkinja Anđela Janković, koja se nalazi u kampusu, rekla je za "Večernje novosti" da su studenti bezbedni i da mogu da se kreću u zonama koje nisu opasne, ali, ističe, nikad se ne zna gde će nešto da se desi.

"Srpski studenti sa Siti univerziteta se vraćaju kućama u ponedeljak, jer im je semestar zvanično završen. Mene su savetovali sa fakulteta da odem negde za vikend, ali da će zvanično u nedelju objaviti odluku o nastavku ili obustavi semestra", rekla je Janković.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je ranije da se u Hongkongu nalazi 15 studenata iz Srbije i da ambasada u Pekingu nema fond da plati njihov povratak u zemlju, ali da će država intervenisati ako bude potrebno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.