Sremska Mitrovica centar raketnih modelara sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Mitrovica centar raketnih modelara sveta

SREMSKA MITROVICA - Sremska Mitrovica će biti domaćin Evropskog prvenstva u raketnom modelarstvu 2009. i Svetskog prvenstva u istoj disciplini 2010. godine, saopšteno je danas u Klubu modelara u tom gradu.

Menadžer Modelarskog kluba "Sirmium" Dragana Spasojević rekla je novinarima da će "zahvaljujući uspesima mitrovačkih raketnih modelara Sremska Mitrovica biti domaćin dva važna takmičenja po odluci Konferencije svetske vazduhoplovne federacije održane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Lozani."

Trojica raketnih modelara "Sirmiuma" su prosle godine na svetskom prvenstvu osvojili tri pobede, a u generalnom plasmanu su među deset najboljih na svetu.

Osvajač medalje Radojica Katanić rekao je da su se mitrovački modelari pokazali kao dobri domaćini 2003. godine kada su ugostili takmičare iz 50-ak zemalja.

"Prilika da opet budemo domaćini, dva puta zaredom, retko se pruža i to je prilika da svet upozna Sremsku Mitrovicu kao sportski, tako i turistički", kazao je Katanić.

Svetsko prvenstvo trebalo bi da bude održano u znaku obeležavanja stogodišnjice prvog leta u Srbiji - leta Ivana Sarića 1910. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Sremskoj Mitrovici takmičenja raketnih modelara

Izvor: Press, 17.Apr.2008

Sremska Mitrovica će biti domaćin Evropskog prvenstva u raketnom modelarstvu 2009. i Svetskog prvenstva u istoj disciplini 2010. godine, saopšteno je danas u Klubu modelara u tom gradu..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.