Srbija 7 od 7, savladana i Italija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2017, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija 7 od 7, savladana i Italija

Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je nastavila pripreme za šampionat Evrope, poto je na startu "Kupa Akropolja" u Atini pobedila Italiju sa 73:65 (22:24, 18:14, 19:18, 14:9).

Bila je to sedma pobeda, u isto toliko utakmica, koju su naši najbolji košarkaši zabeležili u sklopu priprema, pošto su prethodno trijumfovali na turnirima u Beogradu i Hamburgu.

Selektor Aleksandar Đorđević danas je imao dosta problema, jer je na raspolaganju imao samo 11 igrača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pošto zbog povreda nisu mogli da igraju Nemanja Nedović, Branko Lazić i Nikola Kalinić.

Nakon što je postalo izvesno da ćemo u Turskoj biti bez kapitena Miloša Teodosića, ulogu prvog pleja je preuzeo Stefan Jović, a kada on nije bio na parketu dirigentsku palicu je preuzimao Bogdan Bogdanović.

Iako je izostanak najboljeg plejmejkera Evrope gotovo nemoguće nadomestiti, iz utakmice u utakmicu se pokazuje da Đorđević pronalazi nove načine igre, a tome se prilagođavaju i igrači.

Raduje i što na svakoj utakmici bljesne drugi igrač, a danas je to bio Boban Marjanović, koji je postigao 21 poen, uz osam skokova i čak devet iznuđenih faulova.

Italijani su do sredine treće četvrtine bili veoma dobri i u 24. minutu vodili su sa 49:42. Posle Đorđevićevog tajm auta, naš tim je znatno pojačao igru u odbrani i do kraja susreta postigli smo 31, a primili 16 poena.

Reprezentacija Srbije sutra se sastaje sa Gruzijom.

Srbija: Mačvan 5, Bogdanović 10, Lučić 12, Milosavljević 2, Birčević, Štimac 6, Micić 6, Gudurić 3, Jović 2, Kuzmić 6, Marjanović 21.

Italija: Heket 5, Belineli 20, Aradori 11, Filjol 6, Biljiga, Meli 6, Paskolo 2, Kuzin, Kelvi 2, Ćinčarini, Abas, Rosi, Barns 4, Datome 9.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KOŠARKAŠI SRBIJE NA AKROPOLIS KUPU: Italija danas prvi rival

Izvor: Kurir, 23.Avg.2017

Košarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na prestižnom turniru "Akropolis kup" u Atini, a prvi rival danas je, od 18.45 sati, selekcija Italije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.