Sportski centar Jezero u Kikindi obeležio jubilej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportski centar "Jezero" u Kikindi obeležio jubilej

Pre 40 godina, tačnije, 6-оg oktobra 1979-te, zvanično je počeo sa radom sportski centar "Jezero". Razvoj sportskog kompleksa, doprineo je značajnom razvoju sporta i fizičke kulture na severu banata, a zahvaljujući sportskom turizmu, kikinda i SC "Jezero", ugostili su mnogobrojne sportiste iz čitavog sveta. Prigodnom svečanošću, u Kikindi je danas obeležen jubilej.

U protekle četiri decenije, kikindski Sportski centar "Jezero" bio je centralno mesto sportskih, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kulturnih dešavanja, otvoren za sve generacije sa kojima je rastao.

"Zapravo, od vitalnog je značaja za ovaj grad, odnosno za sportski i kultuno-zabavni život našeg grada. Čitav kompleks i veći broj postojećih objekata - sporstka hala, teretane, otvoreni bazeni, otvoreni tereia, teniski tereni, kao i drugi objekati, omogiućavaju dolazak mnogobrojnih sportista, kako domaćihm tako i inostranih", izjavio je Slobodan Marinkov, direktor SC "Jezero".

Pre 40 godina, na bazenima SC "Jezero" otpočela je škola plivanja, namenjena predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Taj jedinstveni projekat, traje i danas.

Razvoj sportskog kompleksa, doprineo je značajnom razvoju sportskog turizma, a Kikinda i SC "Jezero", bili su domaćini mnogim sportistima iz čitavog sveta. Rad sportskog kompleksa, nemerljivo je doprineo razvoju sporta na severu Banata, a sport je postao dostupan svim generacijama.

"U radu SC Jezero očituje se pre svega potreba da kroz masovnost i humanizaciju fizičke kulture, sportske objekte učinimo dostupnim. Kikinda je zaista učinila mnogo kada je u pitanju obuka neplivača, ali i kada govorimo o ulozi lokalne samouprave u podršci onim projekatima koji znače , pre svega podizanje kulturne svesti mladih, ali i onih koji žele da ostanu večito mladi", rekao je Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje.

Zahvaljujući podršci lokalne samouprave, investicionom i tehničkom održavanju, ulaganjima, kikindski SC ugosti godišnje preko 200 hiljada posetilaca, sportista, učesnika kulturnih događanja. Realizacijom novih projekata, kikindski sportski kompleks treba da ispuni sve standrade za nove jubileje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.