Split: Proslave Oluje uz ustaške simbole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2020, 06:20

Split: Proslave "Oluje" uz ustaške simbole

Skup veterana rata u Hrvatskoj održan je u utorak u Splitu povodom 25. godišnjice operacije hrvatske vojske i policije ''Oluja'', a na skupu su se mogla videti i neprimerena obeležja, između ostalog i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Kako javlja portal Index , na skupu udruženja ratnih veterana učestvovao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsednik Gradskog saveta Igor Stanišić.

"Mi smo ove godine prilagodili svečanost povodom 25-godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 'Oluje' epidemiološkim kriterijumima. Prošle godine smo imali veliki koncert Marka Perkovića Tompsona, ove godine to nije bilo moguće, ali veliki broj učesnika ide ujutru u Knin'', rekao je Opara.

On je izrazio nadu da će i u sredu na proslavi ''Oluje'', akcije u kojoj je iz Hrvatske u avgustu 1995. proterano više od 250.000 Srba, biti lepo vreme, kao što je to bio slučaj tokom skupa u Splitu u utorak.

''Nijedna oluja ne može smetati proslavi 'Oluje'. Danas mi je bila čast, veliko zadovoljstvo i ponos biti u ovoj koloni veterana koji su nam pre 25 godina doneli najveće zadovoljstvo, sreću i ponos", rekao je, pored ostalog, Opara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustaška obeležja u Splitu, pozdrav "Za dom spremni"

Izvor: B92, 05.Avg.2020

Split -- Skup veterana rata u Hrvatskoj održan je u utorak u Splitu povodom 25. godišnjice operacije hrvatske vojske i policije "Oluja"...Na skupu su se mogla videti i neprimerena obeležja, između ostalog i ustaški pozdrav "Za dom spremni", javlja Index...Na skupu udruženja ratnih veterana učestvovao...

Nastavak na B92...

SKANDAL U SPLITU Ustaška obeležja i "Za dom spemni" tokom skupa povodom proslave "Oluje"

Izvor: Blic, 05.Avg.2020

Skup veterana rata u Hrvatskoj održan je u utorak u Splitu povodom 25. godišnjice operacije hrvatske vojske i policije ''Oluja'', a na skupu su se mogla videti i neprimerena obeležja, između ostalog i ustašški pozdrav "Za dom spremni".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.