Specijalna priznanja za autore RTV Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalna priznanja za autore RTV Vojvodine

Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada autorima najuspešnijih radijskih i televizijskih reportaža u Panoniji kod Bačke Topole večeras je završen ovogodišnji, osmi po redu festival autorskog filma i radijske i TV reportaže autora iz podunavskog regiona Profest 2017.

Odlukom festivalskog žirija u sastavu Ivan Obrenov, (predsednik), Milada Popović i Dragana Sotirovski, prva nagrada u radijskoj selekciji Profesta dodeljena je autorki Dušanki Petrović za reportažu "Bubamara" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u produkciji Radio Beograda 2 – RTS, druga nagrada pripala je Goranu Dumanoviću za reportažu "Vrnjački fijaker – duša od ljudi" produkcije "Duga", Republika Srbija, a treća nagrada dodeljena je autoru Zvonku Horvatu za reportažu "Dvanaest godina poslije" iz produkcije Radija Pitomača, iz Republike Hrvatske.

Prva nagrada u konkurenciji televizijskog stvaralaštva dodeljena je autorki Milani Majar iz Radio Televizije Republike Srpske iz Banjaluke za reportažu "S ruba pameti", druga nagrada pripala je Dragoslavu Gogiću za TV reportažu "Damavand – gospodar persijskog srca" u produkciji Radio Televizije Srbije, dopisništvo Kruševac, a treća nagrada je dodeljena autorki Danici Mirić za reportažu "Vladimir", u produkciji Radio Televizije Srbije, dopisništvo Vranje.

Specijalna priznanja za izuzetna ostvarenja u radijskom stvaralaštvu dodeljena su autorima Radio Novog Sada, Mirjani Damjanović-Vučković za reportažu "Suživot" i Ljubenku Zvizdiću za reportažu "Zlatne suze Pariza", kao i novinarki Radio Beograda 2, Ljiljani Mentus za reportažu "Priča devojčice sa Kozare".

Specijalna priznanja u kategoriji TV ostvarenja dodeljena su autorki Aniko Roži za reportažu "Ja sam kao svi drugi" snimljenu u produkciji Radio Televizije Vojvodine, a specijalna priznanja pripala su i Tatjani Manojlović za reportažu Trag – gora u srcu, život u pečalbi" iz produkcije RTS i Vaski Radulović za reportažu "Čuvar Like" ostvarenu u produkciji Zajedničkog veća opština Vukovar, iz Republike Hrvatska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radio Beograd 2 osvojio prvu nagradu za reportažu na "Profestu"

Izvor: RTS, 10.Sep.2017, 18:03

Na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma, radio i televizijskih emisija zemalja podunavskog regiona, koji je sinoć završen u Bačkoj Topoli, dokumentarna reportaža "Bubamara" Radio Beograda 2, autora Dušanke Petrović, osvojila je prvu nagradu u kategoriji radijskih reportaža. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.