Somborska sela će vodu plaćati paušalno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborska sela će vodu plaćati paušalno

Stanovnici somborskih sela ubuduće će vodu plaćati gradskom komunalnom preduzeću, ali se neće plaćati po utrošku već po članu domaćinstva i svi će plaćati jednako. Za neke građane,  to nije prihvatljiv način obračuna.

Radenko Peljin iz Stapara vodu je do sada godišnje plaćao nešto više od 2.000 dinara i to  dva puta godišnje. Sada će mu račun biti duplo veći i plaćaće se mesečno, jer naplatu preuzima Javno komunalno preduzeće Vodokanal koje će vodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plaćati paušalno.

"Nisam za to paušalno plaćanje utroška vode. Neka se isporučena i utrošena voda izmeri i tako neka se naplati, kao što se to radi kod potrošnje struje. Umesto toga plaćaće se po članu domaćinstva, bez obzira na to da li recimo to domaćinstvo drži stoku, ili ima veliku baštu koju zaliva", kaže Peljin.

U Vodokanalu kaže da po opštinskoj odluci oni preuzimaju brigu o seoskim vodovodima i vrše naplatu, ali naplata neće biti po utrošku već paušalno, jer vodomeri nisu baždareni.

"Naplata će se vršiti paušalno i to tri kubika po članu domaćinstva. Na to treba dodati i iznos dva kubika vode koliko košta održavanje priključka", kaže direktorica JKP "Vodokanal" Jasmina Bobić.

U većini somborskih sela voda nije ispravna za piće , ali u tim selima i računi će biti manji.

"Cena vode u takvim selima je 60 odsto od pune cene", kaže direktorka Bobić.

Kubni metar vode u Somboru košta 62,5 dinara.

Koliko će trajati ovakav način plaćanje vode u somborskim selima u Vodokanalu ne žele da procenjuju, kažu prioritet je priključenje svih sela na somborsku fabriku vode, pa tek onda baždarenje vodomera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.