Sojuz MS-17 sa posadom MKS sleteo uspešno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021, 08:47

Sojuz MS-17 sa posadom MKS sleteo uspešno

Svemirska letelica Sojuz MS-17 sa članovima posade Međunarodne svemirske stanice (MKS) uspešno je sletela u stepu u Kazahstanu, objavio je Roskosmos.

Ruski kosmonauti Sergej Rižikov i Sergej Kud-Sverčkov i Amerikanka Ketlin Rubins vratili su se letelicom nakon šestomesečnog dežurstva na MKS, prenosi agencija RIA Novosti. Posle njihovog odlaska, na MKS je ostalo sedam kosmonauta, uključujući dva ruska.

Posada Sojuza MS-17 krenula je u svemir pre 184 dana. Kosmonauti su tokom ekspedicije izveli određene radove na MKS, a Rubinsova je dva puta izlazila u svemir.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.