Skulptura Srce dragulja u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2014, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skulptura "Srce dragulja" u Pančevu

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja u Pančevu je otkrivena skulptura "Srce dragulja". Skulptura u slobodnom prostoru od armiranog betona i detaljima od terakote je rad članova Udruženja MNRO sa kojima je radila diplomirana vajarka Ivana Rakidžić-Krumes

Skulptura u obliku srca visoka je tri metra, isto toliko široka. Obavijena je mozaikom koji je napravljen od radova članova Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama iz Pančeva.

Oni su u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radionica vredno radili crtali i vajali skoro dve godine i svako od njih je učinio ovo srce jedinstvenim.

Priča nastanka "Srca dragulja" je priča o tome koliko su svi sugrađani važni i koliko je bitno da se i oni koji imaju posebne potrebe uključe u ovakva dešavanja .

"Meni je ovo jako značajno,pored svega što radim ovo je stvarno veliko srce. Za njih je posebno značajno jer su mogli da pokažu svoje konkretne kreacije koju svi mogu da vide", kaže vajarka Ivana Rakidžić Krumes

"Doživeli smo da se imena naše dece nađu na jednoj skulpturi koja će ostati za sva vremena uspomena ovom gradu. Verujte da je za nas to pre svega velika čast i jedno ogromno zadovoljstvo, nešto gde vidimo da smo ipak na neki način ravnopravni sa svim ostalim građanima-kaže Đurđina Atanacković, predsednica Udruženja za pomoć MNRO

"Srce dragulja" čini mnogo detalja a satkano je od truda i ljubavi koje su oni koji su ga napravili poklonili svim Pančevcima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.