Senić: Ne nudimo se, moguće da budemo u vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senić: Ne nudimo se, moguće da budemo u vladi

Socijaldemokratska stranka (SDS) se ne nudi za ulazak u Vladu Srbije, ali ostavlja mogućnost da bude njen deo posle rekonstrukcije, ako promeni politiku, rekao je danas poslanik te stranke Aleksandar Senić.

"Mi možemo da razgovaramo o novom programu vlade", kazao je Senić za B92 navodeći da nikakvi razgovori o ulasku SDS u vladu nisu vođeni i da se lider SDS Boris Tadić nije "preporučivao" premijeru Aleksandru Vučiću.

Dodao je da je Tadić, da je hteo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "preporučuje", mogao da bude ministar ili da SDS bude deo vlade još u aprilu.

Pušta bradu zbog "cenzure"

Objašnjavajući zašto je počeo da pušta bradu, Senić koji je i predsednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije, kazao je da je time empirijski hteo da dokaže cenzuru u medijima.

Prethodnih nekoliko meseci, tvrdi, bio je cenzurisan i nije mu bilo dozvoljeno da govori u medijima.

"Za mesec dana mene nije bilo u medijima a glavna tema su evropske integracije. Skrenuo sam pažnju i domaće i svetske javnosti i moram da priznam da se u poslednjih deset, 12 dana više čuje ono što ja govorim i imamo realniju sliku i o evropskim integracijama", kaže Senić.

"Ukoliko vlada želi da promeni svoj program i ukoliko želi da ima ekonomski efikasnu politiku, ukoliko konačno želimo da kažemo da smo proevropski orijentisana zemlja a ne da igramo između Rusije i EU, onda je moguće da SDS uđe u vladu", kaže Senić.

Navodi da će do tada SDS biti u opoziciji i da je jedina opozicija u Srbiji jer nije na vlasti ni u Vojvodini ni u Srbiji.

Upitan za koji resor u vladi bi SDS bio zainteresovan, Senić je kazao da tek kada bude usaglašen program nove, rekonstruisane vlade, mogu da pričaju o resorima.

"Mi se nikada nismo nudili ni tražili određene resore i pre nego što se definiše program nove ili rekonstruisane vlade nećemo razgovarati ni o kakvim resorima", poručio je.

Lider SDS Boris Tadić juče je izjavio da ostavlja otvorenu mogućnost da ta stranka uđe u novu, rekonstruisanu vladu od januara, ali i opciju da ostane u opoziciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.