Seminar Nasleđe u modi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seminar "Nasleđe u modi"

Danas u 13 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog biće održan seminar na temu Nasleđe u modi, kao deo programa festivala Serbia Fashion Week koji se od 24. do 29. aprila 2017. godine održava u Novom Sadu. 

Seminaru koji će moderirati dr Tijana Palkovljević Bugarski prisustvovaće i stručnjaci iz drugih muzeja, ali i iz oblasti modne industrije.

Kulturna baština koju čuvaju novosadski muzeji i galerije, a koja svedoči o razvoju i dometima građanskog života >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novog Sada, predstavlja izuzetan potencijal za modno stvaralaštvo. Namera organizatora je da u godinama do 2021, kada će Novi Sad biti evropska prestonice kulture, svake godine kao uzor i inspiraciju za svoje kolekcije potraže u delima iz fondova novosadskih ustanova kulture po izboru njihovoh stručnjaka.

Tako bi vredna dela dobila svoju reinterpretaciju u formi modnog dizajna što bi podstaklo saradnju kreativnih industrija i ustanova kulture, a novi i savremeniji model prezentacije doprineo bi popularizaciji i prepoznatljivosti umetničkog i kulturnog nasleđa. Kroz realizaciju godišnjih revija na temu remek dela novosadskih muzeja stvorili bi se uslovi za formiranje kompleksne revije koja bi mogla biti prezentovana u drugim evropskim prestonicama kulture kao deo zvaničnog programa.

U okviru festivala Serbia Fashion Week Nacionalna komora za modu Srbije organizuje i besplatne seminare i konferencije sa temama iz sveta mode i modne industrije.

Do sada svoja predavanja su održali gradonačelnik grada Mastrihta Ono Hoes, Donald Potard, Nabil Kvenum (street style fotografi), Tomas Devo (umetnički fotograf), Filip Anđeloti, Istok Pavlović (internet marketing), generalni sekretar za tekstil, kožu i obuću Privredne komore Srbije Milorad Vasiljević, dr Iva Jestratijević koja je održala promociju knjige "Studija mode", i prof. Ina Jadranski (Fashion Engineering School, Beograd), stručnjak za digitalne medije Kamij Gervi-Amel iz Francuske i mnogi drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.