Sećanje na Miku Antića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na Miku Antića

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, zajedno sa članovima Odbora manifestacije ''Antićevi dani'' Miroslavom Radonjićem i Đeze Bordašom, kao i pomoćnicom direktora Kulturnog centra Novog Sada Miljanom Kozarov, položio je vence na grob i spomenik Miroslava-Mike Antića.

Kod spomenika u Dunavskom parku upriličen je i prigodan program povodom rođendana velikog pesnika, u okviru kojeg su učenici OŠ ''Miroslav Antić'' i OŠ ''Dušan Radović'' recitovali njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stihove na srpskom, romskom i mađarskom jeziku.

"I na ovaj način sećamo se našeg velikana, a slaveći lik i delo Mike Antića, slavimo neprolaznost umetničkog stvaralaštva. Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Odborom Skupštine Grada Novog Sada, dvanaesti put za redom organizuje ovu manifestaciju, na veliko zadovoljstvo Gradske uprave za kulturu. Kao i do sada, pripremili su kvalitetan i raznovrstan program koji se realizuje u Novom Sadu na više lokacija", naglasio je Rožić.

Nagrada "Miroslav Antić" za 2018. godinu, pripala je Dejanu Aleksiću za zbirku pesama "Radno vreme raja" u izdanju Kulturnog centra Novog Sada, a biće mu uručena 15. marta u Svečanoj sali Gradske kuće, čime će trodnevna manifestacija biti završena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učenici recitovali u čast velikana srpskog pesništva

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2019

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, zajedno sa članovima Odbora manifestacije "Antićevi dani" Miroslavom Radonjićem i Đeze Bordašom, kao i pomoćnicom direktora Кulturnog centra Novog Sada Miljanom Кozarov, položio je vence na grob i spomenik Miroslava-Mike Antića...Кod spomenika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.