Saveti za vožnju po magli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti za vožnju po magli

Uslovi smanjene vidljivosti svakako diktiraju i način vožnje, zato je važno da obratimo pažnju prilikom upravljanja automobilom, kako na sebe, tako i na ostale učesnike na putu.

Gusta magla i poledica, uz veoma smanjenu vidljivost, usporile su saobraćaj. Tokom dana, došlo je do smanjenja gustine magle uz veću vidljivost na putevima.

Uz maglu obično ide i blaga poledica koja nije vidljiva golim okom, ali uvek možemo da očekujemo duži zaustavni put, prema tome, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smanjiti brzinu, povećati odstojanje između vozila, savetuju iz Udruženja auto škola.

" Kada imamo gustu maglu, smanjiti brzinu kretanja, upaliti svetla za maglu. Mnogi automobili imaju prekidač za ono zadnje svetlo za maglu, koje itekako zna da bude korisno pogotovo u vožnji van naseljenog mesta i samo polako, nigde ne žuriti", savetuje Milan Mudrinić iz Udruženja auto škola.

Prema podacima RHMZ na području Vojvodine, Beograda, zapadne i jugozapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja, pojava je pojačane guste magle sa vidljivosti ispod 100 metara. Ovakvo vreme će se zadržati, kako kažu do prvih dana vikenda, a iz AMSS apeluju na opreznost u vožnji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.