Savet bezbednosti razmatra saradnju Srbije sa Hagom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti razmatra saradnju Srbije sa Hagom

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraće danas šestomesečni izveštaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, nadlesnika Haškog tribunala.

U okviru predstavljanja novog izveštaja biće razmatrana i saradnja Srbije sa tim međunarodnim sudom, a članicama Saveta bezbednosti tim povodom obratiće se ministarka pravde Nela Kuburović.

Sednica SB zakazana je za 16 časova po srednjoevropskom vremenu.

Inače mandat Mehanizma ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u junu 2020. godine, ali nije izvesno da li će se postupci koji su u toku okončati do tada, niti koje će telo preuzeti rešavanje drugih pitanja, kao što je na primer uslovni otpust iz zatvora.

Kuburović se u utorak uoči sednice u Njujorku sastala sa bivšim glavnim tužiocem Haškog tribunala, a sadašnjim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale, Seržom Bramercom.

Tokom sastanka su ocenili da Srbija i Tužilaštvo Mehanizma imaju odličnu saradnju, na šta je ukazano i u novom šestomesečnom izveštaju tog tela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.