Šarčević o reformi obrazovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević o reformi obrazovanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa predsednikom opštine Šid Predragom Vukovićem o prioritetima reforme obrazovanja, neophodnosti optimizacije školskog prostora i problemu obrazovanja migranata.

Nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave ministar je prisustvovao Aktivu direktora osnovnih i srednjih škola Šida.

Tom prilikom Šarčević je govorio o preduzetim koracima reforme sistema obrazovanja i izmenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakonskog okvira koje se uskoro očekuju.

Ministar je istakao i važnost digitalizacije škola. „Voleli bismo da jedna od vaših škola bude među 200 onih u kojima će započeti projekta E- prosvete.

Digitalizacija će nam dati dobar alat za kontrolu rada škola i kvaliteta nastave, ali i omogućiti da brzo intervenišemo, jer će signalizirati gde su neophodne obuke nastavnika", rekao je minisar Šarčević

Tokom posete Šidu ministar i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković obišli su Osnovnu školu "Sremski front".

Reč je o školi u kojoj će uskoro početi kompletna obnova. Vrednost planiranih radova preko 74 miliona dinara bez PDV-a, a obnova će se odvijati posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Plan obnove škole predstavila je direktorka Vesna Kuzmanac. Tom prilikom Kuzmanac je istakla neophodnost sanacije ustanove, ali i činjenicu da škola mnogo ulaže u negovanje interkulturalnosti, pre svega kroz izborne predmete slovački, rusinski i hrvatski jezik sa elementima nacionalne kulture.

„Ulaganje u obrazovanje i ustanove obrazovanja i vaspitanja u interesu je svih nas. Učinićemo sve da unapredimo stanje u školama", poručio je ministar Šarčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarćević o školama i o obrazovanju migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2017

Ministаr prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа Mlаden Šаrčević rаzgovаrаo je dаnаs sа predsednikom opštine Šid Predrаgom Vukovićem o prioritetimа reforme obrаzovаnjа, neophodnosti optimizаcije školskog prostorа i problemu obrаzovаnjа migrаnаtа...Kako je saopšteno, nаkon...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.