Saradnja Vojvodine i Baden Virtemberga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Vojvodine i Baden Virtemberga

Odbori parlamenata Vojvodine i nemačke pokrajine Baden Virtemberg dogovorili su danas da izrade zajedničku agendu o parlamentarnoj saradnji, saopšteno je iz Skupštine Vojvodine. 

Agendom će biti obuhvaćene sve buduće zajedničke aktivnosti, kao jedan od prvih koraka u konkretizaciji partnerstva dve regije, započetog na osnovu potpisane Zajedničke izjave o namerama između parlamenata Vojvodine i Baden Virtemberga.

Članovi dva odbora su na sednici razmotrili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogućnosti i oblike parlamentarne saradnje, fokusirajući se na oblasti evrointegracija, Dunavske strategije, regionalne politike, privrede, poljoprivrede, energetike, obnovljivih izvora energije, ekologije, obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, kao i na druge sfere zajedničkih interesovanja.

Predsednica resornog odbora pokrajinske Skupštine Maja Sedlarević ocenila je da saradnja sa Baden Virtembergom za Vojvodinu predstavlja jednu od najznačajnijih i najozbiljnijih međuregionalnih saradnji.

Ona je predložila da se, po uzoru na saradnju sa Istarskom županijiom, organizuju dani Vojvodine u Baden Virtembergu i dani Baden Virtemberga u Vojvodini.

Šef parlamentarne delegacije Baden Virtemberga Peter Hoflih ocenio je da će u procesu daljeg razvoja i napretka Evrope posebno važnu ulogu u budućnosti imati takozvana "Evropa regiona", a u okviru nje i identiteti Baden Virtemberga i Vojvodine, kao dve specifične i prepoznatljive regije.

Sa parlamentarnom delegacijom te nemačke pokrajine razgovarao je i vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, koji je rekao da je Vojvodina, zahvaljujući svojoj konkurentnosti, uspela da privuče investitore iz Baden Virtemberga.

Kako je saopšteno, delegacija Baden Virtemberga razgovaraće danas i sa predsednicima pokrajinske skupštine i vlade, Ištvanom Pastorom i Bojanom Pajtićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.