Saradnja PK Vojvodine i PK Timiš iz Temišvara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja PK Vojvodine i PK Timiš iz Temišvara

Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Timiš (Rumunija) potpisale su danas Sporazum o saradnji u Temišvaru, čime je uspostavljena čvrsta osnova za buduću saradnju, saopštila je PKV.

Kako se navodi u saopštenju, potpisnice Sporazuma promovisaće ekonomsku i socijalnu saradnju između svojih članova na teritoriji Rumunije i Srbije.

Poseban zadatak biće pružanje pomoći u pronalaženju pogodnih partnera za saradnju na različitim poljima (trgovina, privreda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << industrija, poljoprivreda, investicije, turizam, transport, osiguranja, industrijske i ekonomske zone, nauka i tehnologije, i drugo), piše u saopštenju.

PKV i PK Timiš složile su se da sarađuju i u organizovanju različitih događaja, sajmova, izložbi, simpozijumima, ekonomskih i poslovnih foruma, konferencija, seminara, a koji su unutar njihove stručnosti i znanja.

Jedna od narednih zajedničkih aktivnosti, navodi se u saopštenju, biće organizacija poslovnog foruma koji će se održati na jesen 2017. godine, a delegacija iz Srbije, predstavnici PKV i Pokrajinske vlade, uputili su rumunskim domaćinima poziv da posete predstojeći Poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Potpisnici Sporazuma su predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i generalni direktor Privredne komore Timiš Florika Kirita.

Potpisivanju Sporazuma o saradnji prisustvovali su i pokrajinski sekretar i za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, podsekretar Sekretarijata za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, samostalni stručni saradnik za međunarodnu saradnju PKV Milan Stojanov, direktor Sektora za razvoj i finansijske projekte PK Timiš Oktavian Kulda, savetnik za odnose s javnošću PK Tamiš Rodica Olinic, predstavnik logističkog centra "Euročoper" Mario Gaita i direktor Regionalne carine Rumunije Gabriel Moldovan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.