Šalteri Informatike ponovo rade, porast broja uplata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 17:23

Šalteri "Informatike" ponovo rade, porast broja uplata

U Novom Sadu se postepeno sve vraća u normalu, pa su tako ponovo otvorene filijale javnog komunalnog preduzeća "informatika". Dok su neki sugrađani plaćali račune elektronskim putem, drugi su čekali prvi radni dan da izmire dugovanja. U tom preduzeću kažu da je zabeležen porast broja uplata čak 90 odsto u odnosu za isti period, februar-mart prošle godine. Koliki je bio red i da li su se poštovale mere, proverila je naša ekipa.

Ponovo je uspostavljeno redovno radno vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šalter sale Javnog komunalnog preduzeća "Informatika", a ispred poslovnice, zabeležili smo veliki broj sugrađana u redu. Prema njihovim rečima, mere se poštuju, održava se propisana distanca, nose se maske i rukavice, a kako navode, na izmirenje obaveza se ne čeka dugo.

Bez obzira na proteklo vanredno stanje, mnogi sugrađani su elektronski izmirivali obaveze, dok su drugi želeli da isplatu dugova urade lično. Iako penzionisana lica imaju mogućnost odloženog plaćanja komunalnih računa za mesece koje je zahvatilo vanredno stanje, prema rečima Mirjane Beronje, "Informatika" je omogućila svim svojim korisnicima odloženu isplatu računa za te mesece do kraja 2020. godine.

"Informatika je omogućila dakle svim korisnicima da račune koje su dospele i prispele tokom vanrednog stanja mogu da izmire do kraja 2020. godine. Ukoliko građani nisu u mogućnosti neki da izmire ova dugovanja do kraja 2020. godine biće im omogućeno potpisivanje sporazuma sa javnim komunalnim preduzećem Informatika o isplati duga na rate u 2021. godini", rekla je Mirjana Beronja, portparolka JKP "Informatika".

Beronja je dodala da će usluge svih filijala odvijati po redovnom radnom vremenu u skladu sa propisanim merama. Za dodatne informacije, sugrađani mogu da se informišu na sajtu ilipozivom na broj 0800 222 021.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.