STRANCI REZERVIŠU, NOVOSAĐANI TRLJAJU RUKE Smeštaj za Egzit od 25 do 800 evra

Izvor: Blic, 16.Jun.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRANCI REZERVIŠU, NOVOSAĐANI TRLJAJU RUKE Smeštaj za Egzit od 25 do 800 evra

Stranci koji dolaze na festival Egzit već su počeli da rezervišu smeštaj u Novom Sadu, a Novosađani koji im izdaju sobe i stanove moći će da za četiri dana zarade celu platu.

Prenoćište tokom festivala, koji traje od 7. do 10. jula, u privatnom smeštaju košta od 8 do 50 evra, pa posetioci u najjeftinijoj varijanti mogu iznajmiti smeštaj za 25 evra. Iznajmljivanje stanova i kuća ide čak do 700 ili 800 evra za nekoliko festivalskih dana. - Prošle godine sam iznajmio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stan trojici momaka iz Holandije i oni će se vratiti kod mene. Tada sam za pet dana zaradio dovoljno za more, a spavao sam kod drugara - kaže Jovan Berić. On dodaje da je sve prošlo u najboljem redu i da je za šest dana koliko su gosti ostali u gradu, zaradio 400 evra.

Egzitaši najviše stanova iznajmljuju u blizini Petrovaradinske tvrđave, gde se Egzit održava. Ipak, najviše koristi od festivala imaju vlasnici kuća. Oni se neretko sa porodicama iseljavaju na par dana kako bi što više gostiju boravilo u njihovim kućama, a za četiri dana uzmu i do 800 evra.

- Iznajmljujemo kuću od 200 kvadrata već 10 godina tokom Egzita. Nikada nismo imali negativnog iskustva. Godinama su nam dolazili gosti iz Slovenije, Hrvatske, Irske i BiH. Bez obzira što poslednje dve godine ne dolaze na festival, jer su zasnovali porodice, i dalje smo sa njima u kontaktu i ostvarili smo lepa prijateljstva. Za sada imamo nekoliko grupa iz Slovenije i Hrvatske koje se raspituju, ali nisu još rezervisali. Dva dana pre nego što gosti dođu, sa decom i suprugom odlazim kod sestre u Veternik. Kapacitet kuće je 10 osoba i dnevno uzimamo po 200 evra - kaže Jelena Podraščanin iz Petrovaradina. Ona je već tri godine bez posla, te joj je svaki dinar dobrodošao.

Agencije za nekretnine takođe nude stanove, ali i kuće sa bazenima. Kažu da je većina smeštaja rezervisana.

- Gosti dolaze iz celog sveta, a u ponudi su garsonjere i višesobni stanovi, kao i kuće sa bazenima. Smeštaj košta od 25 do 50 evra po danu. Najskuplje su kuće s bazenima i one koštaju 200 evra po danu - kaže Jovica Plavšić, vlasnik jedne od novosadskih agencija za nekretnine.

Vila za 700 evra dnevno

Posetioci Egzita koji vole luksuz mogu da uživaju i u vili čiji dnevni zakup košta čak 700 evra. Vila ima otvoreni bazen, teniske trerene, teren za mali fudbal, vinski podrum... Ima mesta za 20 ljudi, 11 soba, a svaka ima zasebno kupatilo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vlasnici stanova trljaju ruke: Smeštaj za Egzit od 25 do 800 evra

Izvor: NoviSad.com, 17.Jun.2016, 09:48

Novosađani koji strancima tokom Egzita izdaju svoje stanove i sobe, za četiri dana moći će da zarade gotovo celu platu. Izvođači na festivalima Exit i Sea Dance..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.