ST: Građani zadovoljni radom Doma zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ST: Građani zadovoljni radom Doma zdravlja

Među tri najbolja u Srbiji po kvalitetu usluga, staropazovački Dom zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj" izdvaja se od svih ostalih ustanova primarne zdravstvene zaštite u Sremu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Opštinom Stara Pazova samo u toku prošle godine nabavljeni su medicinski aparati u vrednosti nekoliko miliona dinara, a da su i pacijenti zadovoljni, u prilog tome govori i zvaničan podatak da nije bilo žalbi na rad te zdravstvene ustanove zaštitniku prava pacijenata u prošloj godini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Za razliku od 2015. godine kada je zaštitniku prava pacijenata podneto deset pritužbi na rad staropazovačkog Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj", u prošloj godini pacijenti su bili zadovoljni pruženim medicinskim uslugama, te nije bilo ni jedne pritužbe. Razlozi su, tvrde nadležni, zanavljanje kadrova i važne investicije u vidu novih medicinskih aparata.

Tomislav Ignjatović, pacijent iz Stare Pazove ističe da je veoma zadovoljan svim uslugama koje pruža Dom zdravlja kao i da više nema čekanja, za razliku od ranijih godina.

U toku 2016. godine u staropazovačku kuću zdravlja stigao je novi RTG aparat vredan 6 miliona dinara, kupljen uz finansijsku pomoć Opštine Stara Pazova, kardiološke sonde za ultrazvučne preglede u Novoj Pazovi i novo putničko vozilo. Sve specijalističke ambulante rade punim kapacitetima i kako kaže Dr Aleksandar Omerović, direktor Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj" nema čekanja.

"Ono što ovaj Dom zdravlja izdvaja u odnosu na druge zdravstvene ustanove, jeste što je cela ekipa koja sarađuje sa mnom učinila veliki napor da od jednog doma zdravlja stvori ustanovu koja će, pre svega, biti servis građana", kaže Omerović.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, staropazovački Dom zdravlja zauzima treće mesto od ukupno 148 ustanova primarne zdravstvene zaštite kada je u pitanju poslovanje i sam način rada i jedna je od retkih ustanova bez dugovanja i neplaženih računa, ističu predstavnici te ustanove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dom zdravlja bogatiji za sanitet i ultrazvuk

Izvor: juGmedia, 07.Feb.2017

Vlasotinački Dom zdravlja bogatiji je za savremeni ultrazvučni aparat i novo sanitetsko vozilo sa dva ležaja., dobijenih iz Minsistarstva zdravlja i od lopkalne samouprave...Ultrazvuk je, prilikom  posete u oktobru prošle godine, obećao ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Aparat vredan tri miliona...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.