SO: Premijerno „Džepovi puni kamenja”

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Premijerno „Džepovi puni kamenja”

U Narodnom pozorištu Sombor, u subotu 28. marta premijerno će biti izvedena master diplomska predstava studenata novosadske Akademije umetnosti "Džepovi puni kamenja".

Trojica mladih umetnika sa novosadske Akademije umetnosti će se predstaviti delom Meri Džons „Džepovi puni kamenja”, koji se sa velikim uspehom igra u „Ateljeu 212”.

Režiju potpisuje Momčilo Miljković, scenografiju je uradila Erika Vujić, a u predstavi po nekoliko likova igraju Uglješa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Spasojević i Aleksandar Milković.

"Ovu predstavu smo počeli da radimo na inicijativu kolege Uglješe Spasojevića, čiji je to master rad, i sa velikim zadovoljstvom smo ideju prihvatili jer je inspirativno i interesantno. Ovo je spečifičan komad jer dva glumca tumače više likova, pa je najveći zadatak bio da predstava teče, a da se ne primeti ta promena", rekao je Momčilo Miljković a prenosi portal soinfo.org .

Uglješa Spasojević pažljivo je tražio šta bi mogao da pripremi za master rad i izbor je pao na ovaj komad.

"Kao mladom glumcu bitno mi je što sam dobio priliku da radim u ovakvom pozorištu koje ima dugu tradiciju i renome. Drago mi je što imam priliku da upoznajem starije glumce, da gledam somborske predstave i samim tim stičem iskustvo i učim", kazao je Uglješa Spasojević.

"Za mene je bio veliki i pozitivan šok što smo dobili priliku, potrebne uslove i prostor da ovde uradimo predstavu. Tekst „Džepovi puni kamenja“ govori o svima nama, o dvojici ljudi koji žele da urade nešto u životu. Kao i svi mi, i oni imaju velike snove i nade, ali su sputani životom i situacijama koje se im dešavaju. Život ih stalno šamara, a oni uspevaju nekako da se podignu. Naša priča, iako je drama, ima pozitivnu stranu i želju da se nešto promeni", rekao je Aleksandar Milković.

Premijera je zakazana za 20 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.