SM: Sezonci na iskopinama Glaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SM: Sezonci na iskopinama "Glaca"

Sezonski poslovi tokom leta su oduvek bili potencijalni izvor prihoda za mnoge nezaposlene. I ove, kao i ranijih godina među Mitrovčanima vlada solidno interesovanje za poslove koji se odnose uglavnom na branje voća i povrća. Međutim ove godine prvi put sezonci se angažuju i na iskopavanju arheološkog nalazišta "Glac", saznajemo u Omladinskoj zadruzi. Radi se i do 12 sati, a dnevnica je između 1.300 i 2.000 dinara.

I dok većina mladih ovog leta planira gde da provede letnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raspust, da li je to planina ili more, neki se ipak odlučuju da ostanu u gradu, i da se potrude da kroz sezonske poslove zarade svoj džeparac. Neki od njih su veoma mladi momci koji se trenutno nalaze na poslovima ispomoći u otkrivanju arheološkog nalazišta "Glac".

Poslodavci su zadovoljni kako radom mladih ljudi, tako i odzivom za ovaj posao, jer postoji dosta omladinaca koji žele da rade na ovakvim lokalitetima i samim tim da kroz rad nešto više nauče o istoriji grada, a i da steknu neko svoje prvo radno iskustvo.

Kako je rečeno iz Omladinske zadruge, potražnja za poslom je zadovoljavajuća, kao i prethodne godine. Članovi Omladinske zadruge su uglavnom mladi od 16 do 30 godina, sa željom da zarade i nađu svoje prve poslove.

Satisfakcija im je i zarada koju mogu da ostvare u visini od 1.300 do 2.000 din dnevno, a radni dan traje od 7 do 15 časova, nekad i duže u zavisnosti od vrste posla.

Kako leto uveliko traje, tako se javlja i potreba za još većim brojem sezonskih poslova, na koja  građani i omladina mogu da računaju i da se zaposle na obavljanju istih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.