Rumi nagrada za transparentnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumi nagrada za transparentnost

Prva nagrada u oblasti "Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave" dodeljena je opštini Ruma koja svojim "primerima uključivanja javnosti u donošenje važnih lokalnih odluka, programa, planova i mera, kao i primerima omogućavanja učešća javnosti u izradi i praćenju budžeta” postavlja visoke standarde u pogledu participacije građana u donošenju važnih odluka, pre svega u vezi sa donošenjem budžeta što doprinosi i većoj odgovornosti samih donosilaca odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u lokalnoj samoupravi. 

Nagradu i posebno priznanje primio je u Beogradu predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić.

Svečani skup povodom dodele nagrada na nacionalnom godišnjem takmičenju za izbor najbolje prakse u pripremi principa dobre uprave na lokalnom nivou u 2018. godini, otvorio je ministar, Branko Ružić.

Prvu nagradu u oblasti "Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave" pripala je Opštini Ruma kao primeru dobre saradnje sa građanima koje uključuje u donošenju važnih odluka, a pre svega u vezi sa donošenjem budžeta.

Ovo nacionalno takmičenje se realizuje u okviru projekta "Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou", dok Projekat sprovode Ministarstvo i Stalna konferencija gradova i opština u okviru programa "Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređene dobrog upravljanja i socijalne uključenost"i, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge. Zato su svečanost uveličali i abasador Švajcarske u Beogradu, Filip Ge, generalni sekretar Đorđe Staničić i šefica Kancelarije UN Mikela Telatin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.