Rekonstrukcija velike raskrsnice u Crvenki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija velike raskrsnice u Crvenki

Prema zvaničnim podacima prikupljenim sa automatskih merača broja vozila, u poslednje dve godine za 20 procenata je povećana frekvencija saobraćaja na putu Novi Sad - Sombor. Naročite gužve stvaraju se u naseljima, a najkritičnije je u Crvenki gde se ovih dana krenulo sa proširenjem raskrsnice u centru naselja.

Ove nedelje krenuli su radovi na rekonstrukciji i proširenju sa trećim trakama raskrsnice u samom centru Crvenke, koja se nalazi na putnom pravcu Novi Sad-Sombor. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rok za završetak je 30 radnih dana, a saobraćaj na glavnom putu neće biti potpuno obustavljen.

“Radiće se izmeštanje semafora. Što se tiče asfalta, ovaj habajući sloj će se skinuti, uradiće se jedan novi i u delu proširenja se naravno radi konstrukcija od peska, dva sloja kamena i dva sloja asfalta. Što se tiče odvijati saobraćaja, saobraćaj će se odvijati naizmenično, znači propuštanjem jedne pa druge strane na delu državnog puta prvog B reda 15, a ulica Moše Pijade će biti zatvorena na oba kraka do prve raskrsnice”, kaže Ištvan Pap, šef punkta "Bačkaput“-a u Kuli.

Radove u Crvenki sa 30 miliona dinara zajednički finansiraju "Putevi Srbije“ i opština Kula, ističe predsednik opštine, Damjan Miljanić: “Radove na lokalnom putu finansira opština, radove na državnom putu sprovode i finansiraju “Putevi Srbije”. Za nas veoma značajno, proširuje se raskrsnica, nova signalizacija, novi semafori, koji će pre svega uticati na bezbednost učesnika u saobraćaju na ovom delu raskrsnice.”

Bezbednost vozača u Crvenki najviše ugrožava za 20 posto povećana frekvencija saobraćaja, koja je dostigla godišnji prosek od 7200 vozila dnevno.

“Sadašnje stanje raskrsnice je bilo takvo da nije zadovoljavalo osnovne elemente, nije bila izgrađena traka za prestrojavanje na glavnom putu. Tako da ćemo dobiti smanjena zagušenja. Sama rekonstrukcija raskrsnice predviđa izgradnju novih semafora, sa led tehnologijom tako da će i tu biti poboljšana uočljivost, vidljivost za same vozače i očekujemo jedno rasterećenje saobraćaja”, kaže inženjer saobraćaja, Dejan Aleksić.

Putni pravac Novi Sad-Sombor kojem gravitira više od 200 hiljada stanovnika planiran je za potpunu rekonstrukciju. Trenutno su u toku 3 miliona eura vredni radovi na putu Srbobran-Vrbas, a za sledeću godinu najavljen je nastavak rekonstrukcije puta do Kule.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.