Rekonstrukcija osnovne škole u Novom Kneževcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2020, 04:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija osnovne škole u Novom Kneževcu

Učenici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Kneževcu pohađaće nastavu u obnovljenoj, energetski efikasnoj zgradi, za manje od godinu dana. To je predviđeno Ugovorom o rekonstrukciji koji je potpisan sa izvođačima radova početkom februara. Projekat je vredan gotovo trista miliona dinara, kažu u lokalnoj samoupravi.

Rekonstrukcija Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Kneževcu najveća je investicija u Severnobanatskom okrugu do sada, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reč o obrazovanju. Planirano je da radovi počnu krajem februara. Novoj zgradi posebno se raduju deca.

Nastava će se odvijati bez prekida tokom tri stotine dana koliko je predviđeno da traju radovi, saopšteno nam je u ovoj obrazovnoj ustanovi.

“Većina dece će ići ovde u prednjem delu zgrade, zgrada će se deliti na dva dela, imamo prednje i zadnje krilo, tako da će u stvari prvo da počne rekonstrukcija zadnjeg krila. Zbog grejanja škole, deca će ići ovde u prednjem delu zgrade, a zajedno će nam pomoći i Srednja škola i Gimnazija koje će nam ustupiti četiri učionice za naše osmake",  rekla je Svetlana Tamaši Jevtić, direktorka OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Sredstva za rekonstrukciju škole obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

“To je kompletna rekonstrukcija od poda do plafona, od zamene pločica, mašinskog dela, prozora, krova, rasvete, protivpožarna zaštita, sve ono što jedan moderan objekat treba da ima. Inače, to su principi rada Kancelarije za javna ulaganja, da kada se jedan objekat završi, naredni nekoliko decenija ne bi trebalo da bude nikakvih ulaganja", rekao je Radovan Uverić, predsednik Opštine Novi Kneževac.

Da podsetimo, u oktobru prošle godine u ovoj Opštini obnovljena je škola u Banatskom Aranđelovu. U planu je i obnova školske zgrade u Srpskom Krsturu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.